Dagbok

Kull 2 - etter Klondyke Mira og Wamillanghaar Drumeltzier Jack

Fredag 16.04.2010

Mira ble innseminert 15.04. og vi venter nå bare på bekreftelse på om det er "klaff"!
Følg med.

Lørdag 24.04.

Vi har fortsatt ikke bekreftet kull på vei,  men Mira endrer oppførsel - noe  som tyder på at ting skjer.

Vi benytter ventetiden til apportkurs  med fuglehundgruppa i Solemskogen og hadde i dag en fin treningsdag hos Mette Ulvestad. med på samlingen var  også  Ragnhild med Mikkel fra kull 1.  

Hilste på kullet til Bef som kun er en uke gamle.

Bilder fra trening  ligger i eget album under "Mira og Sveas bilder". 

Mandag 23. mai -2. pinsedag

Mira blir større nå  og vi vil i løpet av nest uke bli røntget. Håper da å se størrelsen på kullet.  Valper er underveis!

Vi har hatt fine treninger med Solemskogen og stilte optimistisk på apportprøven i pinsesamlingen til Vorstehhundklubben i Telemark i helgen.  
Det gikk ikke bra!!
At gravide får matlyst og sære matvaner,  er godt kjent.  At Mira skulle få så stor lyst på å spise opp rypene var jeg ikke forberedt på!

Vi røyk ut på siste øvelse som var spor.  Da hadde hun allerede tygget godt på to ryper i søkapporten - så jeg fryktet det værste.  - Den rypa hun kom inn med egnet seg ikke til menneskeføde.

Det var nok noe dristig å stille på prøven så seint (fem og en halv uke ut i drektighet),  men alle var enig om at det var en "fin dag i skogen" og vi fikk med oss mange hyggelige hilsner fra vorstevenner.

Tirsdag 1.juni

Var hos Erik på Granbakken og tok røntgen i dag.  Det var ikke gode nyheter da vi kun så en valp på bildene!!

Mira er ikke særlig stor og mye tyder på at det kun blir den ene vi så.

Til skuffede kjøpere på listen - vi planlegger nytt kull på Skoja neste år og oppfordrer dere til å følge med.  Gi oss beskjed om dere ønsker å bli kontaktet i forkant og om dere vil stå på maillisten vår.

Miras ene valp blir en velkommen gjest og vil gi oss andre utfordringer enn ved normal kullstørrelse.  

Hvem som blir den heldige eier,  er avhengi om det blir hann eller tispe.

Onsdag 16. juni

"HALVBROREN" KOM I DAG!!

Etter en  noe treg start,  ble kvelden avsluttet  med vellykket fødsel hos veterinæren.

Takk til Sara for god hjelp.

Etter flere timer "utblokking" uten veer,  valgte vi å ta en tur til Granbakken for om mulig å sette i gang.
En liten dose med "speed" gjorde susen og en time seinere var en høy og mørk "halvbror" på plass (han har jo ingen kullsøsken!) .

Det er en kommende  eier av hannhund som nå kan begynne å glede seg! - krabaten virker sterk og sunn.

19.juni

"Enebarnet" får mye oppmerksomhet og trives med å velge patter fra øverste hylle.
Mira er mer avslappet ettersom dagene går og ser ut til å komme seg fort etter fødsel.  Det er ikke noen flom av melk,  men virker som det er rikelig for den ene.  Er litt spent på om en valp stimulerer nok til at hun kommer ordenlig i gang med melkeproduksjonen.
Vi gleder oss til dagene som kommer for å se hvordan "halvbror" utvikler seg
 

Torsdag 24 juni

En uke og vokser raskt.  "Halvbror" gleder seg over fri tilgang til matfatet og ser etterhvert ut som et marsvin.  Bør vel få ham ut og jogge når han kan gå.
Mira koser seg og vokter over ham  - hun er mer prippen overfor Svea enn da kullet var stort og Svea har fått seg et par klare meldinger om at tiden for som reservemor og tante ikke er inne ennå.
 

Søndag 27.juni - 10 dager

Jeg fikk en "fridag" og benyttet den til å sikre middagen i marka med to flotte ørret på omkr 700 g i finværet  på lørdag!
Vulgataene klekker nord i marka og tar flua som alltid på denne tiden.

Halvbror vokser og skjemmes bort - i dag begynner han å åpne øynene og vil nok oppdage verden på en ny måte i morgen.

Dagene går med lite problemer og lite jobb for "valperøkterne" .  Vi håndterer ham relativt mye for å stimulere og "stresse" ham litt i fraværet av søsken.  Klippet nålespisse klør på lørdag.

Onsdag - to uker

To uker og halvbror begynner å bli "tøff".  Han knurrer, bjeffer og sloss med kosedyr, mor og tante,   men holder ikke koken mer enn noen minutter - så er det best å ta en blund.  Når vi sammenligner med kull 1,  - er han helt i rute ift vekt og utvikling,  men han har godt av litt ekstra stimulering og "stress".

Vi har satt in radio på valperommet slik at han roer seg med lyd rundt seg.

Søndag 4.juli

Helg med masse aktivitet og nå kommer de første tenna!  Det klør og da er alt og alle offer for biting og tøff  valp.  Det ser ikke ut til at han klarer å skremme så mange.  
Vi tar i dag kontakt med aktuelle kjøpere for å bestemme hvem som blir de heldige eiere .  Vi kan da begynne å bruke navn og ny eier kan begynne å glede seg!

Onsdag og tre uker.

Tre uker og like blid!
Nå skal vi snart ta ferie på fjellet og "Halvbror" skal få erfare fjellet i svært ung alder.  Håper på godt vær og mye tid utendørs.  Han har hatt besøk av Linn og Ian i dag og de synes "ikke det bra" at valpen får ligge i fred så lenge om gangen.  Han får god håndtering og mye menneskekontakt.

Ormekur er gjennomført og registrering i NKK  samt forsikring er på plass.

Kjøper er ikke valgt enda - så gode "kandidater" er fortsatt velkommen til å  melde interesse!


Søndag og sommerferie Rauland

Mira og Svea bak i Meretes bil - tre timers kjøring uten problemer.  Tidlig tilvenning,  og flott at alt gikk bra!  Vel framme på hytta er det bare å hygge seg og bli kjent med masse nye lukter og underlag.  Mira forsyner fortsatt valpen med tilstrekkelig melk,  men vi starter tilleggsforing i løpet av uka.
Eget rom rigget til Mira og valp hvor mira kan legge seg opp for å komme unna når skarpe tenner og mas blir i meste laget. 

Onsdag - fire uker

Fine dager på hytta med Marie, , valp, Svea og Mira.  Fint vær første del av ferien og valpen kunne få med seg "barmarktrening" og sosialisering.  
Masse fisk på flue og mye nytt og lære. 

Fortsatt holder matsforsyningen fra Mira og vi er glad til fo rå slippe tilleggsforing. 
Han får så smått smake på grøt med geitemelk eller kefir - og har en voldsom matlyst - positivt med tanke på at han ikke har hatt konkurranse i matfatet.

tirsdag 20. og (nesten) fem uker.

For en fin gutt han blir!!
Enebarnet  - som vi tror blir hetende "Yatzy" - utfordrer seg selv hele tiden og kommer seg for hver dag.  Tidlig start på dagen (lurvelevenet begynner før kl 06.00!),  møkkavær og snekring blir fasiten etter snaue to uker på fjellet.  Merete lengter etter sol og varme og det kommer visst til helgen. 
Jeg reiser til Vestlandet for å lure laksen i morgen,  mens Merete tar med seg bikkjer hjem til Grefsen.  Valpekjøper er fortsatt ikke bestemt og vi velger navn for å kunne starte trening på innkalling.  Han kommer som en strek når vi plystrer for  gi ham mat - og fotfølger oss over hele tunet på "tur".  

Onsdag 29.juli og 6 uker

Nytt halsbånd og lenke. Var med Kjetil aleine på tur til Trollvann og hilste på ender og folk.  
Mira og Svea syntes det var veldig stas da Yatzy kom hjem igjen,  men han var ganske sliten og ville heller sove.  Yatzy spiser valpefor fra egen skål sammen med de andre bikkjene og oppfører seg mer og mer som en "hel" hund.  Er stort sett renslig og kommer som en kule på innkalling.  Er nok en ganske så dresserbar hund og med god matlyst er mye gjort.  Fortsatt ikke valgt noe kjøper og vi har tatt en del kontakt for å høre om noen her i området - østlandet,  kan tenke seg å ha Yatzy på foravtale, da vi gjerne vil ha kontakt og videre oppfølging med denne fine gutten.

Søndag 1. august

Yatzy er kjapp til å lære og har god kontakt med oss allerede.  Spiser nå sammen med de andre og venter pent på sin tur.  Han får mat fem ganger om dagen og får valpeforet fra "Vom og Hundemat".   Mira lar ham fortsatt få amme,  men nå er det nok mest for kosen sin skyld.  Vi har flyttet dem fra valperommet til hunderommet der de har hvert sitt bur.  Mira og Yatzy sover med burdørene åpne og er begge helt rolige om natta.   Når han kommer ut om morgenen,  er det rett ut for å tisse - funker over all forventing - selv om det er en del "uhell" inne utover dagen.   

Torsdag 5.august og syv uker

I dag var vi hos veterinær - Tone Varegg og sjekket alle tre samt fikk "Chip-et" Yatzy.  Han fikk attest på at han er uten "plett og lyte".  Vi gjør foreløpig ingen videre grep for å få ham solgt og "håper " at det ikke dukker opp noen kjøpere - slik at vi kan ha ham selv!!
Han stortrives og er i ferd med å bli en del av familien.  To tisper og en hann ? 
Det blir nok mulig å få låne en hund når tispene har løpetid dersom han blir boende.
Bilde - Mira lærer gutten å ta stand - på vinge  - ikke helt på plass,  men sekunderer det gjør han!!

Onsdag 13. august

Besøk av storebror Mikkel og Ragnhild. 
Yatzy er åtte uker og har hatt storfint besøk av bror - det var skummelt,  men kjempeartig etterhvert!!  (se film snutt)
Mira er godt i gang med trening v. trekking av sparkesykkel - kjempeartig og god effekt.
OG Yatzy ? -  ---   Han blir her og skal få vokse opp til "Vindeggen -stjerne"  hos oppdretterne med god hjelp av Mira, Svea, Mats, Marianne, Linn og Ian!!